Bossinova BRN

KTK-Ii, Fn

♦     Bossinova BRN, "Pomo"
    Saddlebred, ♂
♦     Musta, 164 cm
♦    VH06-016-6390
♦     Syntyi 28.08.09, ikääntyminen
♦     Kasvattanut Branwen Farm
♦     Omistaa VRL-01436
♦     Saddle seat park & park harness
♦     KO: heA // RE: 60 cm


Pomo on nimensä veroisesti tallin päämies, Pomo isolla P:llä. Ori on kokemuksensa ja ikänsä vuoksi loistava kaitsija varsinkin nuoremmille hormonihyrrille kuten Pommille, ja vaikka se ei enää olekaan elämänsä parhaimmassa loistossa niin kovinkaan monesta kilpailevasta orista ei ole sille vieläkään vastusta — ainoastaan tupsujalkainen Leksu on onnistunut alistamaan Pomon tahtonsa alle. Pantteri voi harmaantua, mutta se on silti yhä pantteri...

Luonteeltaan Pomo ei kuitenkaan ole hankala tai jästipäinen, päin vastoin se tietää jo kuinka pääsee vähimmällä vaivalla: olemalla samaa mieltä ihmisen kanssa. Vaikka ori pitää tiukkaa jöötiä laitumellaan pienille pojille niin hoitaessa se on hyvinkin rauhallinen ja fiksu mies. Pää pystyssä Pomo patsastelee komeana kuin mustasta kivestä olisi veistetty, sähläilyä se ei harrasta niin harjatessa kuin missään muissakaan hoitotoimenpiteissä. Tammoille se herrasmiesmäisesti hieman höpöttää ja muistaa toki hieman näyttää kiiltävää, kaarevaa kaulaansa, mutta sättäämistä taikka tanssimista ei tarvitse Pomolta odottaa. Edes vierailla paikoilla se ei harrasta kuumenemista, on vain hiukan normaalia äänekkäämpi ja terhakampi.

Ratsuna Pomo on notkea, kevyt ja kaikin puolin mukava ratsastaa. Sitä on selvästi ratsastettu elämänsä aikana pehmeästi ja harkitsevasti, päätään ei tämä ori nosta koskaan taivaisiin muttei toisaalta paina kädellekään: kun keräät ohjat käteesi on Pomon pää heti luotiviivalla ja niska korkeana, pienen herättelyn jälkeen on takajalatkin erittäin vahvasti alla ja harvinaisen vähällä vaivalla vieläpä. Pomo ei sähellä eikä ole kiireinen, välillä sitä saa jopa hieman kannustaa eteen, mutta oma moottori sillä on silti aina toiminnassa taaten kevyen ja helposti muovailtavan ratsun.

Kuvagalleria

Näyttelytulokset

22.03.15, Mel Seren, muut orit, tuom. Nica: KTK-sert (BIS1)
01.03.15, Seitikki, hevosorit, tuom. Aksu: EO-sert
15.02.15, Seppele, hevosorit, tuom. Nica: HY (SA)
07.02.15, Rusetti, hevoset, tuom. Aksu: HY, EM [1]
01.03.15, Rusetti, Muu kuva: ratsastuskuva, tuom. Kaneli: KP [2]
05.01.15, Ruolampi, lämminveriset, tuom. Kaneli: EO-sert
09.11.14, Hirttivaara, hevosorit, tuom. Minna: EO-sert

[2] ”erilaisempi liikekuva, jossa liikkeen kuvaus onnistunut hyvin”
[1] "EM tekniikasta."

Kantakirjauslausunto

17+18+23 = 77,3%
- Erinomaiset leimat. Rodulle tyypillinen esitysasento, oej eva. Tasapainoinen, lihaksikas runko. Ptkähkö kaula, jossa alakaulaa. Päänliittymä voimaton. Kaunis profiili, korkea otsa. Jalat kunnossa ja kaviot hoidetut. Taiteellinen, todella kaunis toteutus. Hevonen yleisvaikutelmaltaan hieman karikatyyrimäinen.

Valmennuksia ja kuulumisia

-